Et språk som sier mer enn ord

Image: Shutterstock

 

En god start for den lille

Gjennom babymassasje gir du barnet ditt en god start på livet. Babyen møtes med respekt, trygghet, nærhet og varm berøring.

Å sette av 10-20 min til babymassasje hver dag, er en god vane som gir veldig positive ringvirkninger.

Babyer er i konstant i utvikling, og som foreldre kan vi hjelpe og støtte i babyen til å utvikle seg optimalt ut ifra sine premisser.

Ved å massere den lille med god intensjon kan det gi mange positive reaksjoner i kroppen til den lille. Mamma og pappa får også økning i lykke- og avslapning hormonene. Dette er gunstig for helse og sinn. Ved å være positive og tilstede i situasjonen fremmes den positive effekten i hormonsystemet, og positive hormoner som oksytosin, serotonin og dopamin strømmer ut i blodet.

Når vi ikke er mentalt tilstede for babyen, eller stresset, oppfattes også massasjen deretter. Vår intensjon er merkbar for den lille når det gjelder kroppspråk, berøring og toneleie. Når du er stresset, hold babyen inntil deg, senk skuldrene og pust inn og ut et par ganger. Forestill deg all den kjærlighet du kjenner for ditt barn som en strålende sol i hjertet. Vær gang hjertet slår stråler det varme sollyset gjennom dine armer og hender til babyen din.

Babymassasje kan:

•Styrke den naturlige bindingen mellom foreldre og barn

•Bidra til å styrke og stabilisere åndedrettet, blodomløpet og fordøyelsen

•Hjelpe barnet til å slappe av og frigjøre spenninger

•Lindre og forebygge mavesmerter og kolikk

•Stimulere nervesystemet

•Styrke immunforsvaret

•Øke næringsopptaket

•Bedre søvn

•Gi dere en god pause i hverdagen, godt for både barn og voksne

Å spørre om lov

Babymassasje er først og fremst en fin måte å være sammen med barnet ditt på. Dere blir bedre kjent og du lærer å lese barnets tegn og signaler. Ved å spørre barnet om lov til massasje viser vi barnet respekt. Denne respekten vil sammen med den gode kommunikasjonen og samspillet som oppstår, gi barnet en god start på livet og et godt grunnlag for å bygge opp selvfølelsen.

* Utviklingspsykologer er i dag enige i at spedbarn og barn lærer seg på en naturlig måte og tar til seg den informasjon de trenger bare de får være i et varmt og kjærlig miljø.

 

Her kan du lese mer om babymassasje, kurs og instruktørkurs:

Babymassasje i Norge BIN

 

Kilder: Jannicke Christensen ( Pustibakken.no) , Vimala McClures, Kristin Lien Selvaag (babymassasje, lek-utvikling-samspill)

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>