Hva gjør din mage spesiell?

Å være gravid, hva er det for deg? Det kan være utfordrende, alle forandringer som skjer med kroppen, fysisk, men også alle tanker, bekymringer og følelser som vi blir fylt med.

Vi kjenner kanskje på frykt, redsel for å miste, eller kanskje ble ikke graviditeten slik du ønsket. Kanskje du egentlig ikke ønsket å bli gravid. Noen har en partner, andre har ikke. Ved å kjenne på følelsene og anerkjenne disse, hva skjer da? Ofte kan vi tenke at dette er følelser jeg ikke burde ha, men er det kanskje mulig for deg å kjenne på hva som gjør din mage spesiell? Når det lille ufødte nurket bor i magen din, blir den kjent med hjerteslag, stemmer og stemninger. Kjenn på magen og forestill deg hvem den lille er, svangerskapet er tiden for å drømme, undre seg og forberede seg på å møte den lille.

For mange kan en graviditet være en grunn til å endre livet sitt i en positiv retning, fordi du ikke lenger bare har deg selv å tenke på. Bruk helsestasjonen om du trenger støtte eller informasjon. Det finnes også et web basert program, «Mamma Mia» som har hensikt å støtte deg på veien mot å bli mamma, samt støtte og hjelpe deg i de første viktige månedene etter fødsel. Her vil du få teknikker og øvelser som vil styrke båndet mellom deg og barnet ditt allerede fra fosterstadiet. Slik kan Mamma Mia hjelpe deg i prosessen med å lære barnet ditt å kjenne og også fokus på din trivsel og helse. Å bli mor er en stor opplevelse, men innebærer også endringer i livet ditt som kan være både tøffe og krevende. Dette programmet er også for mor og far sammen.

Både det å tenke over kostholdet og begynne med tilpasset trening er positivt for alle gravide, for fysisk og psykisk velvære. En gravid kropp bærer stadig tyngre, og ved å trene styrke og vedlikeholde bevegeligheten, blir den bedre rustet. Det er også veldig positiv for humøret å være i gang, husk det tar en liten stund før trening blir en rutine, om dette er nytt for deg. Gi det 30 dager!

Image: Shutterstock

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>