Forventninger til egen kropp og baby

Det er ikke farlig å bevege seg etter fødsel, tvert i mot. Det er godt for kroppen å komme seg i bevegelse på den måten kan man slippe unødvendige vondter og stivne til. Det kan bli litt uvante stillinger, nakke og skuldre kan bli stramme selv om man prøver å finne gode stillinger for å amme og det er litt uvant å løfte å bære på den lille. Hver og en må lytte til sin kropp, den har tross alt vært igjennom en lang prossess og fortjener å bli behandlet med tålmodighet og kjærlighet! Bruk litt tid på å falle til ro i den nye situasjonen, og ha oppmerksomhet på hva kroppen din prøver å fortelle deg.

Noen babyer er mer aktive enn andre, liker å sove korte økter, mens andre babyer kan sove flere timer i strekk og er mer bedagelige. I den første tiden er det viktigst å bli kjent, nyte lukten av nyfødt, studere de små fingrene, se inn i de nydelige øynene og snakker med den lille, som kjenner igjen mamma sin stemme.  Det er veldig trygt for nurket og ha nære stunder sammen med mamma og pappa, som ser den lille, utforsker sammen med og lager trygge rammer. Har du mulighet for å bli med på et babymassasjekurs, er det en flott måte å lære om barnets utvikling; barnets bevissthetstilstander, søvn, gråt og hvor viktig berøring har og si for en liten kropp.

 Image: Shutterstock

Det er fint å huske på at kroppen vår har en unik evne til å tilpasse seg, og at det ikke var noe som het svangerskapspermisjon i gamle dager. Vi er skapt for å være i bevegelse. Vi har ulik erfaring med trening, og det kan være lurt å få god veiledning av fagpersoner som har god greie på graviditet og trening etter svangerskap for å kunne hjelpe deg til å tilpasse akkurat dine behov. Treningen skal gi overskudd og følelse av velvære. Blir du bare sliten, er det kanskje lurt å justere. Bekkenbunn øvelser mens du ligger i sengen før du skal sove, gjør en balanseøvelse på ett bein når du triller tur. Finn din tid, det er en tid for alt.

Image: Shutterstock

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>