Flat mage etter graviditet

Mange opplever at magen buler mer etter en graviditet, og da ikke nødvendigvis på grunn av mye bukfett, men på grunn av delte magemuskler.

Delte magemuskler etter graviditet er helt vanlig. Faktisk har alle dette når man er gravid! Det er kroppens måte å gjøre plass til babyen. Men selv om dette er noe som vanligvis retter seg med tiden er det ikke alltid sånn. Typiske tegn på delte magemuskler:

  • At man har fått en “ekstra” mage på høyden med navlen.
  • At man er litt ekstra bløt på magen.
  • At man fremdeles ser gravid ut.
  • Noen kan se at man har en bul midt på magen når man strammer musklene.

Dette kan gi smerter i korsrygg, vondt bekken, inkontinens, nedsynking, brok, forstoppelse og dårlig holdning.

Det beste man kan gjøre for å unngå disse problemene er å være i god form, og holde seg i god form gjennom graviditeten, men selv da er det ingen garantier. Så spørsmålet jeg ofte får er

– Hva skal jeg gjøre?

Du må begynne med å styrke kroppen din igjen, innenifra og ut.

 

Øvelse nummer 1 bordet:

Slik gjør du:

Stå på alle fire med svai i ryggen. Start så meg å trekke navelen inn og vippe bekkenet innover slik at du “trekker inn” rumpa. Hold i et par sekunder å gå tilbake til utgangsposisjon.

Øvelse nummer 2 bekkentilt med seteløft:

Slik gjør du:
Ligg på ryggen med naturlig svai i ryggen. Trekk så navelen inn mot ryggsøylen så du presser hele korsryggen ned mot gulvet. Bekkenet vil da tilte mot deg. Skyv hoftene videre opp mot taket. Knip på toppen, og jobb rolig ned igjen.

 

Øvelse 3 bensenk:

Slik gjør du:

Trekk bena opp i 90 graders vinkel. Stram magen og press ryggen ned mot gulvet. Hold mage og rygg i denne posisjonen mens du senker annen hver fot ned mot gulvet. Letter blir øvelsen om du løfter hode opp fra gulvet.

Øvelse 4 havfruen:

Slik gjør du:

Sitt på siden som den Lille Havfruen. Skyv så hoften fra gulvet og opp i en skrå planke. Hold posisjonen litt før du senker deg ned igjen.

Jobb hver øvelse i 30 -60 sekunder med fokus på å skape kontakt med bekken og core. Gjenta 2-4 ganger.

2 Comments
  1. Hvor tidlig kan man begynne med disse øvelsene etter fødsel?

    Så fantastisk at du har åpnet denne siden nå, da jeg er høygravid! Jeg har fulgt fitfocuse bloggen, snapchaten og Facebooken lenge, og syns du er så super!

    Klem fra Ida

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>